top of page

Aziatische noedelsoep à la Joël

degroenteweide

Deze keer hebben we gekozen voor een heerlijk aziatisch gerecht, met een twist, die je smaakpapillen op scherp zetten. Het recept is voor 2-3 personen. Voor dit gerecht kun je het beste een wokpan gebruiken.

2 personen, 30 minuten


De ingrediënten:

- Mie nestjes (voor bami)

- 2 middel/klein gele uien

- 1 grote rode ui

- 3 teentjes knoflook

- halve broccoli

- 1 courgette

- 3 bosuitjes

- 5 grote eetlepels sojasaus

- 5 grote eetlepels chilisaus

- 3 grote eetlepels gembersiroop

- zwarte peper

- chilipeper poeder

- olijfolie

- 1 - 1,5 liter heet water (afhankelijk van de grootte van de wok)



De bereiding:

  1. Snij alle groenten in gewenste stukken.

  2. Doe olijfolie in de pan en laat dit warm worden.

  3. Voeg vervolgens de knoflook en de gele en rode uien toe aan de pan.

  4. Wok de uien en knoflook langzaam zodat de natuurlijke suikers vrijkomen. Voeg ook zwarte peper naar smaak toe (flinke snuf) en ook een eetlepel chilipoeder.

  5. Als de uien en knoflook langzaam bruiner/goud kleuren kun je 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels chilisaus en 2 eetlepels gembersiroop toe. En roer dit goed door

  6. Voeg de broccoli, courgette en bosuitjes toe aan de mix en roer dit goed door.

  7. Laat het mengsel langzaam garen in de wok en roer af en toe goed door.

  8. Voeg vervolgens een halve tot driekwart liter heet water toe.

  9. Leg vervolgens 4-5 mie nestjes in het mengsel en zorg dat ze onder water staan. Hiervoor kun je het laatste beetje heet water gebruiken. Zorg dat de mie nestjes net onder water staan.

  10. Laat het gerecht garen tot de mie nestjes gaar zijn. Kijk op de verpakking van de mie hoe lang ze moeten garen.

  11. Vlak voor de mie nestjes gaar zijn voeg je nog 2 grote eetlepels sojasaus, 2 grote eetlepels chilisaus en 1 grote eetlepel gembersiroop toe aan het mengsel.

  12. Roer het mengsel goed door en laat nog even pruttelen.

  13. Serveer het gerecht in een kom. Schep eerst de mie nestjes erin, dan de groenten en giet vervolgens de bouillon over het gerecht.

  14. Eet smakelijk!

Comments


bottom of page