top of page

Over de tuin

De Groenteweide, zo heet de tuin. Maar jij wilt weten wat er zoal gebeurt in die tuin. Wat maakt De Groenteweide nu zo bijzonder?

Bij De Groenteweide verkopen we onbespoten groente. Je bent als tuinier niet meteen biologisch, daar gaat een jarenlang proces aan vooraf. Dat betekent dat we onze producten op dit moment niet biologisch mogen noemen. Wél willen we benadrukken dat al onze producten onbespoten zijn. We maken geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. We laten de natuur haar werk doen!

We kunnen makkelijk zeggen dat we de natuur haar werk laten doen, maar dat doen we ook écht! Bij De Groenteweide hebben we ons verdiept in de natuurlijke vijanden van verschillende plagen en insecten, die de planten kunnen aantasten. Ons ideaalbeeld is dat de natuur alles regelt: van het ontkiemen van een zaadje tot de rijpe vruchten.

Daarnaast maken we handig gebruik van alles wat er op het land groeit. Zo gebruiken we het onkruid dat we gewied hebben om de bodem te bedekken. Dit houdt de groei van nieuw onkruid tegen én het voedt de bodem! Ook hebben we een perceel waarop we al het onkruid en de bloemen ongestoord laten groeien om insecten aan te trekken en tegelijk de bodem rust te geven.

Wij zijn van mening dat er met chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest meer kapot gemaakt wordt dan ons lief is. De natuur werkt perfect op haar eigen manier, dus waarom zouden we moeten ingrijpen? Juist daarom willen wij de natuur haar werk laten doen. Daarom luidt onze slogan: "Met liefde voor de natuur".

IMG_20210804_144117837_HDR.jpg

Je bent bij De Groenteweide verzekerd van groenten die

vrij zijn van chemicaliën en kunstmest.

IMG_20210804_144158894_HDR.jpg

Wil je meer weten over de tuin en wat er zoal gebeurt?

Je kunt ons volgen op Instagram en Facebook en wekelijks foto's zien van de tuin. Daarnaast kun je je onderaan deze pagina inschrijven voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan niet alleen wekelijkse updates van de tuin, maar je krijgt ook de nieuwe recepten per mail.

bottom of page